میزان تخم گذاری بلدرچین مولد

بلدرچین مولد به طور متوسط در هفته ۳ الی ۵ عدد تخم و در سال اول زندگی تا ۲۶۰ عدد تخم تولید می گذارد که میزان تخم گذاری و کیفیت آن تخم وابستگی بلدرچین ها کثیر تخم هستند. بلدرچین ها ی ماده معمولا در حدود سن ۵۰ روزگی بلے اوج تولید تخم میرسند. بلدرچینها ۷۵ درصد تخمهای خود را بین ساعت ۳ تا ۵ بعد از ظهر می گذارند. وزن بلدرچین بالغ: بلدرچینهای نر وزنی معادل ۱۰۰ الی ۱۴۰ گرم و ماده ها که سنگین تر هستند به وزن ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم میرسند.

وزن تخم بلدرچین: تخم بلدرچین به طور متوسط حدود ۹ الی ۱۳ گرم و میانگین وزن تخم ۱۰ گرم و در حدود ۸ درصد از وزن بدن بلدرچین ماده می باشد. قابل ذکر است وزن یک تخم مرغ – مرغ خانگی به صورت متوسط ۶۰ گرم است و وزن یک تخم بلدرچین حدود ۳۳-۳۲٪ مربوط به زرده، ۵۹/۵-۴۸/۵

دوره سترو هیچ و جوجه شدن بلدرچین: تخمهای بلدرچین به تور متوسط بعد از شانزده تا بیست و یک روز باز شده و جوجه ها از پوسته آنها خارج می شوند و وزن جوجه های یک روزه آن ۶ الی ۷ گرم است و رنگ آنها قهوهای با رگه های زرد رنگ است.

نحوه تشخیصر پرندگان نر و مادہ

دستگاه جوجه کشی 336 تایی سوپر مینیاتور
دستگاه جوجه کشی ۳۳۶ تایی

محصولات بدست آمده از پرندگان ماده بوسیله پرهای قهوه ای روشن ماده با لکه های سیاه در اطراف ۹ بالای سینه مشخص می گردند در حالیکه پرندگان نر بر روی گلو و سینه خود رنگ قهوهای تیره دارند. همچنین بر روی لبه بالائی مخرج نرها غده کلواکی با ساختمان پیازی شکل قرار گرفته و مواد کف آلود سفید رنگی از آن ترشح می شود. این غده منحصر به فرد می تواند در ارزیابی قابلیت تولید مثلی در نرها استفاده شود.

بلدرچین مولد

بلدرچین مولد

خواص گوشت و تخم بلدرچین

محصولات بدست آمده از این پرنده دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که در زیر به برخی از انها اشاره می کنیم: گوشت و تخم بلدرچین خوراکی بسیار کامل و ایده آل خصوصا برای کودکان، زنان حامله و افراد مسن میباشد. می توان گفت که تقریبا در هیچ ائینی منع مذهبی برای مصرف گوشت و تخم این پرنده دیده نمی شود و محصولات آن در تمامی جهان مشتریان خود را دارد. گوشت و تخم بلدرچین برای مردم ارزش غذایی و حتی دارویی دارد و بعضی عقیده دارند که با خوردن گوشت و تخم بلدرچین احساس سلامت و جوانی می کنند. تخم بلدرچین منبع خوبی از ویتامین ها (به جز ویتامین C) می باشد. کیفیت تخم بلدرچین بالاو میزان کلسترول آن از تخم مرغ کمتر است.

تخم و گوشت بلدرچین به دلیل داشتن چربی و کالری پائین و دارا بودن مقادیر زیاد آمینو اسیدهای ضروری، ویتامینها، اسیدهای چرب اشباع نشده، فسفولیپیدها و…، که هر کدام عناصری واجب و حیاتی برای رشد و سلامتی روحی و جسمی انسانها هستند، جزء مواد غذائی ایدهآل به شمار می روند. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئینهای پرندگان معمولی ۵ الی ۱۰ درصد بیشتر است همچنین بسیاری از انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پرندگان یافت نمی شود در گوشت این پرنده حتی به دلیل داشتن فاکتورهای مهم غذائی بعنوان دارو جهت تامین نیاز بیماران مصرف می گردد.

گوشت بلدرچین

 همچنین گوشت این پرنده محصولی بسیار ترد و خوشمزه و مرکب از: آب پروتئین ۲۶٪، مواد معدنی ۳/۲٪ و انرژی cal/100 g ۸۰ می باشد. بلدرچین، حرکت از یک خوراک انحصاری به خوراکی عمومی در چند صده گذشته بلدرچین یک خوراک شکاری و انحصاری مناطق و افراد خاص بوده است اما در حال حاضر گوشت و تخم بلدرچین تنها در رستورانهای درجه یک و گرانقیمت بعنوان خوراکی لذیذ و گرانقیمت عرضه نمی شود بلکه گوشت و تخم این پرنده با توجه به قیمت ارزنده و کیفیت مناسب، در میان عام مردم نیز با استقبال خوبی مواجه شده و تقریبا از هر ۱۰ نفر یک تن گوشت بلدرچین را در سبد غذائی خود قرار میدهد.

بلدرچین مولد 2017

بلدرچین مولد ۲۰۱۷

اخیرا مصرف گوشت بلدرچین در استان تهران افزایش چشمگیری داشته و با توجه به استقبال مصرف کنندگان از گوشت لذیذ این پرنده، اغلب رستورانهای FaSt FOOd، گوشت بلد چین را در لیست غذاهای پر مصرف قرار داده اند. عرضه ی گوشت بلدرچین در قالب بسته های فریز شده و تازه به اوزان ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ گرمی و حاوی ۵ الی ۶ قطعه لاشه است. گوشت این پرنده منبع پروتئینی بسیبار خوش پخت و با قابلیت کبابی شدن بوده که به ذائقه ی ایرانیان نیز سازگار است ۹ امکان عرضه ی آن در بازار جهانی نیز در صورت رعایت کردن شاخص های عرضه محصولات را دارا می باشد. شروع پرورش در جهان تقریبا میتوان گفت، اهلی کردن بلدرچین ها در حدود قرن یازدهم و احتمالا در ژاپن صورت گرفته و در چین و کره نیز ادامه یافت.

نگهداری و پرورش بلدرچین

از اوائل قرن ۲۰ نگهداری و پرورش بلدرچین توسط دامپروران از اهمیت خاصی برخوردار گشت. در مرحله نخست هدف از نگهداری بلدرچین تولید تخم بود که بعدها به عنوان یک منبع تولید گوشت نیز مطرح شد. در ژاپن از سال ۱۹۱۰ به گزینی این پرنده جهت تولید تخم آغاز و پس از مدتی جایگاه ویژه ای یافت. در آن زمان تخم بلدرچین ها در انکوباتورهای نفتی و یا در زیر مرغهای کرج قرار داده می شد. اولین پیشرفت صنعت پرورش بلدرچین در سال ۱۹۳۰ اتفاق افتاد و پس از این تاریخ سرعت پیشرفت و انتقال آن به سایر نقاط دنیا بسیار زیاد شد و در اندک زمانی این پرنده به آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و خاور نزدیک راه یافت. این پرنده به دلیل داشتن جثه کوچک دارای مصرف غذایی ناچیزی است و نیاز به جای زیادی جهت پرورش ندارد.

بلدرچین مولد - egg incubator

بلدرچین مولد – egg incubator

همچنین رشد سریع و سن کم بلوغ جنسی و نتیجتا تولید نسل جدید در مدتی کوتاه فیزیولوژی، پاتولوژی و توکسی کولوژی نیز مورد بررسی است. شروع پرورش در ایران صنعت پرورش بلدرچین حدود ۱۵ – ۱۲ سال پیش در ایران آغاز شد و با توجه به سرمایه گذاریهای انجام گرفته در سالیان اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای نموده بطوریکه هم اکنون در ایران نژادهای گوناگونی از این پرنده پرورش داده می شوند. همگام با توسعه این صنعت و عرضه گوشت بلدرچین، بازارهای مصرف گوشت و تخم آن نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای پیدا کرده و با توجه به ارزش غذائی گوشت و تخم آن و بالا رفتن آگاهیهای عمومی در زمینه تغذیه انتظار آن می رود که استقبال عمومی از محصولات بلدرچین روز به روز افزایش یابد.

قطب های مهم پرورش بلدرچین

هم اکنون نیز تراکم مزارع پرورش بلدرچین بیشتر در نقاط مرکزی ایران بوده و این نقاط از قطب های مهم پرورش بلدرچین در ایران به شمار می روند. تولید بلدرچین در دنیا تولید بلدرچین در دنیا هم از نظر تولید گوشت و هم از نظر مصرف تخم در افزایش است و این در حالی. است که هنوز هم گوشت و تخم بلدرچین به عنوان غذائی تجملی مطرح می باشد. برای توسعه کیفیت در امریکا بر روی نژادی از بلدرچین که به اسم Bob White مشهور است کار می شود که از نظر بزرگی جثه از همتای ژاپنی خویش بزرگتر بوده ولی گوشت آن به لذت نوع ژاپنی نمی رسد. ژنتیک پرندگان به تولید بهتر و اقتصاد رضایتبخش بخاطر تقاضای گسترده انها انجامیده است. آینده تولید بلدرچین در حقیقت چنین به نظر می رسد که در سراسر دنیا علاقه پرورش دهندگان طیور را به خود جلب نماید.


  • بلدرچین مولد
  • نحوه تشخیصر پرندگان نر و مادہ
  • دستگاه جوجه کشی
  • در مورد پرنده بلدرچین
  • گوشت بلدرچین
  • نگهداری و پرورش بلدرچین
  • قطب های مهم پرورش بلدرچین
۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله