تاریخچه شترمرغ

تاریخچه شترمرغ | شترمرغ از زمان های بسیار قدیم مورد توجه مردم بوده است و قدمت آن به حدود ۲ میلیون سال پیش برمیگردد. نشانه هایی از آن در مصر، یونان و روم مشاهده گردیده و در کتاب مقدس انجیل از آن نام برده شده است. شترمرغهای امروزی در مناطق وسیعی از جمله اسپانیا و کرانه های شمالی دریای مدیترانه و چین وجود داشته و حدود یک میلیون سال پیش به حوالی قاره آفریقا مهاجرت کردهاند ولی توجه انسانها به شترمرغ و محصولات آن به حدود ۷۵۰۰ سال پیش برمیگردد. اوایل بیشتر از پرهای زینتی شترمرغ استفاده می کردند. مصریان باستان از پرهای شترمرغ بعنوان سمبل عدالت و از تخم هایش برای مصارف دارویی استفاده می کردند. فرعون از بادبزن ساخته شده از پر شترمرغ در سفرهایش به سرزمینهای دور استفاده می کرد. بیشه نشین ها از تخمهای خالی شترمرغ برای حمل و نگهداری آب استفاده می کردند مصریان باستان از تخمهای شترمرغ بعنوان سمبل هوشیاری قلمداد کرده و  ۱۸ تا پرورشر شترمرغ به زبان ساده آنها را در کلیساها بعنوان اشیاء مقدس آویزان می کردند. برخی از مردم ان زمان نیز از شترمرغها جهت خوراک و تغذیه خود استفاده می کردند از سال ۱۸۶۰ میلادی آفریقای جنوبی اقدام به تولید شترمرغ کرد. و از سال ۱۸۶۸ اولین دستگاه جوجهکشی مصنوعی شترمرغ اختراع شده است. بعد از اختراع دستگاه جوجه کشی مصنوعی شترمرغ با سوختی از مواد پارافینی پرورش شترمرغ را در سطح صنعتی ممکن ساخت. قبل از جنگ جهانی اول ترقی ناگهانی در ارزش پر شترمرغ در سال ۱۹۳۱ به اوج خود رسید و بعد بعلت جنگ جهانی متوقف گردید ولی مجدداً بعد از جنگ جهانی دومین دور ۵ ترقی صنعمت پرورش شترمرغ اغاز گشت اواسط دهه ۱۹۸۰ شترمرغ اهمیت زیادی پیدا کرد و بعد از ۱۹۸۰ گوشت شترمرغ هم مورد توجه علاقهمندان قرار گرفت. سومین دوره ترقی پرورش شترمرغ بعد از مناطق پرورش سنتی شترمرغ در آفریقای جنوبی، آمریکا، اسرائیل و استرالیا به مزارع کشورهای دیگر شامل اروپای مرکزی و غربی توسعه یافت.

تاریخچهٔ پرورش شترمرغ در ایران

بعد از وقوع بیماری جنون گاوی در سال ۱۹۸۵ در انگلستان و دیگر بیماریهای واگیردار دام و طیور خصوصاً زئونوزهای نوپدید مردم به فکر جایگزینی گوشتی سالم و عاری از بیماری بودند که احساس می کردند شاید بتوان مقداری از گوشت قرمز مورد نیاز جامعه را از شترمرغ تأمین کرده و با توجه به مقدار ضریب تبدیل غذا به گوشت که در شترمرغ نسبتاً ۵/۴ تا ۵باشد یعنی به ازای ۵/۴ کیلو غذا یک کیلو اضافه وزن در شترمرغ داریم که تقریباً دو برابر اضافه وزن در گاو و گوسفند می باشد. به این فکر افتادند که می توان گوشت قرمز سالم و بدون خطر به بیماریهای مشترک را جایگزین گوشت گاو و گوسفند کرد و دراین راستا در سال ۱۳۷۵ تعدادی شترمرغ جهت پرورش و زاد و ولد وارد کشور شده اند که باز افراد متفاوتی ادعا دارند که اولین بار شترمرغ را جهت پرورش وارد کشور کردهاند ولی در هر صورت در سال ۱۳۷۵ شترمرغ جهت پرورش وارد ایران شده است و در سال ۱۳۷۶ توسط وزارت جهاد کشاورزی پروانه تأسیس و بهره برداری شترمرغ صادر گردیده است و در سال ۱۳۷۷ مجدداً تعداد زیاد جوجه شترمرغ یک روزه از کشورهای مختلف از جمله آفریقا- کانادا – بلژیک و هلند وارد ایران شده است.


پیشنهاد گروه صنعتی اسکندری برای پرورش و جوجه‌کشی از پرنده شترمرغ استفاده از دستگاه های جوجه‌کشی مخصوص شترمرغ هست که از راندمان بسیار بالایی برخوردارند. شما می‌توانید با استفاده از این محصول به‌راحتی از پرنده شترمرغ جوجه‌کشی نمایید.

دستگاه جوجه کشی ۲۵۲تایی

تاریخچه شترمرغ | تاریخچه شترمرغ در ایران | تاریخچه شترمرغ در خارج | تاریخچه شترمرغ در اروپا | تاریخچه شترمرغ در امریکا | تاریخچه شترمرغ آفریقا | تاریخچه شترمرغ در داخل ایران | تاریخچه شترمرغ در جهان | تاریخچه شترمرغ و توضیحان آن | 

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله