تاسیسات مرغداری

تاسیسات مرغداری :قفس های مطبق :در این روش قفس ها در دو ردیف پشت به نحوی که طبقه فوقانی کاملا دربالای طبقه تحتانی قرار دارد نصب می شوند . در این شرایط مدفوع روی نوار نقاله هایی که در زیر هر ردیف قرار گرفته می ریزد و روزانه چند بار از سالن خارج می شود. این قفس ها ممکن است با توجه به ارتفاع سالن از ۲ تا ۶ طبقه باشد. از مهم ترین مزایای این نوع قفس ها می توان به افزایش تراکم مرغ ها در سالن و همچنین نیاز به نیرو کار کمتر به دلیل خودکار بودن تجهیزات اشاره کرد. در این روش توزیع خوراک جمع آوری تخم مرغ و دفع کود به صورت خودکار و مکانیزه انجام می گیرد.

تاسیسات مرغداری

تاسیسات مرغداری

 تاسیسات مرغداری :قفس های پله ای
در این روش شش ردیف قفس در سه طبقه به نحوی قرار می گیرند که بیش از ۲۵ تا ۵۰ درصد از سطح کف قفس در طبقه فوقانی بالای سقف طبقه زیرین است بنابراین از آنجا که قفس ها روی یکدیگر قرار ندارند برای جمع آوری کود در هر طبقه نیاز به روش جداگانه ای نیست و کود دفعی در تمام کف سالن میریزد. مهم ترین مزیت این قفس ها هزینه پایین ساخت آن ها در مقایسه با قفس های مطبق است.

 تاسیسات مرغداری :قفس های یک طبقه
در این روش قفس ها در یک سطح واحد در ارتفاع ۶۰ سانتی متری از کف سالن نصب می شوند .بنابراین در هر ردیف فقط دو قفس به صورت پشت به پشت نصب شده است. در قفس های یک طبقه تراکم نسبت به دو روش قبل کمتر است و در حدود ۱۲ قطعه در هر متر مربع است. از نظر اقتصادی این روش چندان مقرون به صرفه نبوده ولی به تدریج به این روش جایگزین قفس های چند طبقه شده است.

سالن های با کف بستر و نرده
در این سالن ها معمولا دو سوم کف سالن نرده ای و بقیه آن بستر است.این نرده ها از چوب فلز یا مواد مصنوعی ساخته می شوند. عرض نرده ها ۵/۲ سانتی متر و فاصله آن ها از هم ۵/۲ سانتی متر است. ارتفاع نرده ها از کف سالن ۵۰ سانتی متر و فضولات در زیر آن ها می ریزد و در پایان دوره ی پرورش جمع آوری می ود. معمولا آبخوری و دانخوری روی بخش نرده ای تعبیه می گردد. این نوع کف مخصوص گله های مادر است و استفاده از آن در سایر موارد توجیه اقتصادی ندارد.

دستگاه جوجه کشی خارجی
دستگاه جوجه کشی خارجی آرکام

سالن های با کف نرده ای
در این سال ها همه سطح سالن نرده ای و خصوصیات نرده ها مشابه نرده های سالن با کف بستر و نرده است. این سالن ها نیز به پرورش گله های مادر اختصاص دارد. از مهم ترین محاسن این سالن ها کاهش تلفات افزایش میزان باروری و امکان افزایش تراکم گله و عمده ترین معایب این نوع کف هزینه ی بالای احداث آن است.

 تاسیسات مرغداری :مادر مصنوعی
از آنجا که در سنین پایین پرورش فضای مورد نیاز جوجه ها بسیار کمتر از فضای مورد نیاز آن ها در پایان دوره پرورشی است بنابراین گرم نگه داشتن تمام سالن برای جوجه ها صرفه اقتصادی ندارد. بنابراین در ابتدای دوره پرورش بخش کوچکی از سالن را با پرده جدا کرده و جوجه ها را در آن بخش نگهداری می نمایند. در این شرایط برای گرم نگه داشتن محیط پرورش جوجه ها از مادر های مصنوعی استفاده می شود.
معمول ترین مادر مصنوعی نوع آویزان آن است. در این نوع بخش حرارت زا در زیر یک صفحه انعکاس دهنده ی مقعر قرار گرفته تا حرارت تولید شده به سمت بستر تابیده شود . قطر این صفحه ی انعکاس دهنده در حدود ۵/۱ تا ۵/۲ متر است. بخش گرمازا ممکن است گازسوز باشد یا از المنت برقی ساخته شده باشد. ظرفیت نگهداری جوجه در زیر مادر های مصنوعی با توجه به منبع حرارت زا و قطر صفحه ی انعکاس دهنده متفاوت بوده اما به طور معمول در حدود ۵۰۰ قطعه است.

تاسیسات مرغداری

تاسیسات مرغداری

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله