عوامل مهم و طلایی در جوجه کشی موفق

موفقیت در جوجه کشی از تخم های نطفه دار انواع پرندگان به عوامل مختلفی مانند تازه بودن و کیفیت تخم ها ، شرایط نگهداری و انبار کردن تخم ها ، نطفه سنجی ، دستگاه جوجه کشی و تجربه و دانش اپراتور بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم هر یک از این عوامل و تاثیر آن ها بر جوجه کشی موفق را بررسی کنیم.

– تازه بودن تخم ها

تازه بودن تخم ها از اصل های مهم و اساسی موفقیت در جوجه کشی است. تخم هایی که بیش از یک هفته پس از تخم گذاری انبار می شوند ، خاصیت خود را از دست می دهند و درصد تبدیل به جوجه در آن ها به شدت کاهش پیدا می کند.

– شرایط نگهداری و انبار کردن تخم ها

تخم ها را پس از تخم گذاری باید حداقل یک روز در خارج از دستگاه جوجه کشی قرار داد. همچنین همانطور که اشاره شد ، آن ها را می توان حداکثر یک هفته در خارج از دستگاه جوجه کشی نگهداری کرد. باید توجه کنید که نگهداری و انبار کردن تخم های نطفه دار در خارج از دستگاه جوجه کشی شرایط خاصی دارد و در صورت فراهم نکردن این شرایط ، تخم ها از بین خواهند رفت. دمای مناسب برای نگهداری و انبار کردن تخم ها ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتی گراد است. همچنین برای جلوگیری از ته نشین شدن نطفه باید تخم ها به صورت زاویه دار چیده شوند.

– کیفیت تخم ها

کیفیت تخم های نطفه دار که از عوامل تاثیرگذار بر موفقیت در جوجه کشی است به عواملی همچون سلامت ، تغذیه و ضریب نر گله بستگی دارد. مرغ های مولد باید کاملا سالم باشند تا بیماری از آن ها به نطفه منتقل نشود. همچنین جیره غذایی نیز که توسط گله استفاده می شود باید مناسب باشد تا جنین و جوجه حاصل از تخم های آن ها ضعیف نباشد و بتواند در داخل تخم و پس از خروج از تخم قدرت مناسب برای رشد و بقا را داشته باشد. ضریب نر مناسب برای گله مولد ۱ به ۳ است. یعنی باید به ازای سه مرغ ، یک خروس وجود داشته باشد تا جنین و جوجه حاصل ضعیف نباشد. برای اطمینان از این موارد حتما گله ای را که می خواهید تخم های نطفه دار آن را خریداری کنید ، از نزدیک بررسی کنید.

دستگاه جوجه کشی ۲۰۰۰ تایی

عوامل مهمی که بعد از قرار دادن جوجه ها در داخل دستگاه جوجه کشی دخیل اند.

– نطفه سنجی

نطفه سنجی از عوامل موفقیت در جوجه کشی است زیرا در صورت عدم نطفه سنجی و خارج نکردن تخم های بدون نطفه از داخل دستگاه ، این تخم ها در زمان جوجه کشی در داخل دستگاه فاسد می شوند و گاز متان حاصل از آن ها باعث تلف شدن سایر تخم های نطفه دار می شود و راندمان جوجه کشی را به نحو قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

– دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی دقیق و قدرتمند همانند سایر عوامل برای جوجه کشی موفق از تخم های نطفه دار ضروری است. اگر دستگاه جوجه کشی دقت مناسب در تنظیم دما ، رطوبت ، اکسیژن رسانی و چرخش تخم ها را نداشته باشد ، راندمان کافی را نخواهد داشت و تخم های نطفه دار در داخل دستگاه از بین خواهند رفت.

– تجربه و دانش اپراتور

تجربه و دانش اپراتور یعنی شخصی که جوجه کشی می کند از عوامل موفقیت در جوجه کشی است. اپراتور اگر تجربه و دانش مناسب برای جوجه کشی را نداشته باشد ، نمی تواند مواردی را که در بندهای قبلی اشاره شد را به درستی انجام دهد و جوجه کشی ناموفقی را تجربه خواهد کرد. بنابراین اگر شما هم جزء افراد مبتدی در جوجه کشی هستید بهتر است از تجربه و دانش افراد باتجربه در این زمینه استفاده کنید.

 

اگر سوال یا مشکلی در مورد جوجه کشی دارید در انجمن جوجه کشی مطرح بفرمایید تا سریعا پاسخ دهیم

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله