همه چیز درباره مرغ مرندی | پرورش ، تغذیه

مرغ مرندی یک از بهترین و منحصر به فرد ترین نژاد های تخم گذار در ایران می باشد که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است . همانگونه که از نام آن پیداست منشا پیدایش آن به شهر مرند واقع در استان آذربایجان شرقی باز می گردد . حضور برخی ویژگی ها و صفات بی نظیر در این پرنده باعث شده تا افراد بسیاری به نگهدار یو و پرورش آن روی آورند .

از نظر ظاهر مرغ مرندی شباهت بسیاری به مرغ استرالوپ استرالیایی (Australorp) دارد . کل بدن مرغ مرندی از پر های سیاه پوشیده شده است . توجه داشته باشید که پر های مشکی این پرنده به هنگام تابش نور خورشید به رنگ سبز کم رنگ منعکس می شود . پوشش پرهای سیاه این پرنده تا ساق های پاهای او نیز کشیده شده است که نازک تر و زیباتر از پر های بدن می باشند .

پرورش مرغ مرندی

ویژگی ها و تخم گذاری

هر مرغ مرندی در سال ۱۲۰ تا ۱۵۰ تخم می گذارد که در بین پرنده های هم نوع خود امر بی نظیر می باشد . حائز اهمیت است بدانید مرغ مرندی جزو پرنده هایی است که دارای دوره تخم گذاری نسباتاً طولانی می باشد . توجه داشته باشید که اگر محیط نگهداری این پرنده از هر نظر استاندارد و ایده آل باشد شما قادر به برداشت همه ۲۲۰ تخم خواهید بود .

دستگاه جوجه کشی درنا 3
دستگاه جوجه کشی درنا ۳

مرغ مرندی مانند اکثر مرغ ها در ۶ ماهگی به سن بلوغ می رسند . وزن پرنده بعد از رسیدن به ۶ ماهگی در حدود دو تا دو و نیم کیلوگرم می باشد .توجه داشته باشید که تخم گذاری در مرغ مرندی از دوران بلوغ شروع شده و تا ۹ ماه دیگر ادامه پیدا می کند .

همان گونه که ذکر شده اگر شرایط محیط نگهداری و تغذیه مرغ مرندی ایده آل باشد تخم های زیاد عاید پرورش دهنده خواهد شد . مرغ مرندی به رنگ مشکی می باشد ولی تخم های حاصل از آن بر خلاف خود پرنده به رنگ قهوه ای می باشند . بر اساس برخی از تست ها و آزمایش های انجام شده تخم مرغ مرندی دارای خاصیت دارویی می باشد که باعث جلب توجه بسیار از افراد و تاجر ها در سراسر شده است .

پرورش مرغ مرندی

تغذیه و بهداشت

مرغ مرندی از دوام بسیار بالایی برخوردار بوده و قادر است در محیط هایی با شرایط نامناسب به زیستن بپردازد با این وجود باید اصول و استاندارد های بهداشتی در مکان نگهداری این پرنده رعایت شود . کف سالن همواره باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد چرا که مدفوع خود می تواند باعث بروز بیماری های شود . علاوه بر استفاده از پسمانده غذا های خورده شده و یا غذای سگ و حیوانات خارجی برای تغذیه مرغ مرندی بسیار خطرناک بوده و می تواند باعث بروز بسیاری از بیماری های شود .

به طور کلی برای سالم نگه داشتن این مرغ ها و بالا بردن میزان تخم گذاری آنها باید محیط نگهداری ، غذا و آب کاملاً بهداشتی باشد . دانستن این نکته خالی از لطف نیست که اکثر بیماری های پرندگان ویروسی می باشند از این رو یک پرنده بیماری می تواند منجر به بیمار شدن کل گله شود .

پرورش مرغ مرندی

مزیت های گوشت مرغ مرندی

گوشت مرغ مرندی دارای خواص و مزیت های بیشماری می باشد . بر اساس بررسی های انجام گرفته در این زمینه گوشت این پرنده دارای مقدار بسیار زیادی نیاسین بوده و استفاده از آن برای جلوگیری و پیشگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر بسیار مفید می باشد . همچنین گوشت مرغ مرندی در مقایسه با گوشت دیگر پرنده ها از میزان چربی پایینی برخوردار بوده و به همین علت افرادی که به دنبال تغذیه سالم بدون افزایش وزن هستند ترجیحاً از این نوع گوشت بهره می برند .

حائز اهمیت است بدانید که گوشت این پرنده حاوی مقدار زیادی پروتئین می باشد که مصرف کننده سیر کرده و ال مدت زیادی مانع گرسنه شدن او می شود .

فروش دستگاه جوجه کشی مرغ مرندی

گوشت مرغ مرندی حاوی مقدار زیادی اسید آمینه تریپتوفان می باشد که یک عامل مهم در بالا بردن مقدار سروتونین در مغز به حساب می آید . با به این نکته نیز توجه داشت که افزایش میزان سروتونین باعث نشاط و شادابی فرد می شود .

گوشت مرغ مرندی در مقایسه با گوشت دیگر پرنده ها از چربی و کلسترول کمتری برخوردار است از این رو در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی نقش بسزایی دارد .همانگونه که ذکر شد بالا بودن میزان پروتئین در گوشت این پرنده باعث بالا رفتن میزان محبوبیت آن شده است . چرا که پروتئین غنی در این گوشت مانع بروز پوکی استخوان در فرد شده و همچنین رشد عضلات را افزایش می دهد .

پرورش مرغ مرندی

مزیت های تخم مرغ مرندی

تخم مرغ مرندی دارای ارزش غذایی بسیار بالایی بوده و در مقایسه با تخم مرغ یا تخم بسیاری از پرنده ها غنی تر می باشد . تخم مرغ مرندی سرشار از انواع ویتامین ها ، پروتئین ، املاح ، فیبر ، چربی ، کلسترول و کربوهیدرات می باشد . بر اساس برخی از تحقیقات انجام گرفته تخم این پرنده دارای خواص گوناگونی بوده و در برخی از زمینه های پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد . مرغ مرندی تقریباً از ۶ یا ۷ ماهگی قادر به تخم گذاری می باشد .

۳.۶ ۲۴ votes
امتیازدهی به مقاله