پرورش اردک | اصول ، جوجه کشی ، تغذیه

پرورش اردک به دلیل سود دهی بالا توجه بسیاری از پرورش دهنده ها و افراد فعال در زمینه جوجه کشی و همچنین زمینه پرورش و نگهداری انواع طیور را به خود جلب کرده است . اردک ها نیز مانند بسیار از پرنده ها از راه های مختلفی سود دهی دارند از این رو سوددهی و درآمدزایی اردک به نژاد آن بستگی دارد .افرادی که در مقیاس های بزرگی چون مزرعه های و سالن به پرورش این پرنده مشغول هستند درآمد های بالایی چون ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی دارند .

حائز اهمیت است بدانید که امروزه کارآفرینی های بسیاری به مدد راه اندازی مزرعه ها و سالن های مختلف پرورش انواع پرنده های انجام گرفته است . از ویژگی های بارز راه اندازی این نوع فعالیت های عدم نیاز به سرمایه های بالا می باشد به طوری که با سرمایه کم و کافی می توان این کار را در مقیاس کوچک یا متوسط شروع کرده و رفته رفته با برداشت سود آن را گسترش داد .

برای آشنایی کامل و کسب اطلاعات لازم برای پرورش اردک شما را به خواندن ادامه این این مقاله دعوت می نمایم .

پرورش اردک

دستگاه جوجه کشی 504 تایی سوپر مینیاتور
دستگاه جوجه کشی بلدرچین ۵۰۴ تایی

راهنمای صوتی پرورش اردک

اردک

اردک پرنده ای آب دوست است که بیشتر ما در کودکی با آن خاطره داشته و با آن بازی کرده ایم . این پرنده در شهر های شمالی به ویژه در شالیزار ها به فراوانی دیده می شوند . از ویژگی های بارز این پرنده ها می توان به نیاز کم و مهم تر از همه دوام بالای آن ها اشاره کرد و همین موارد باعث شده تا پرورش دهنده های به دلیل سود بالا و ریسک پایین تمایل بیشتری به پرورش این پرنده دارند .

علاوه بر این باید به این نکته نیز توجه شود که اردک در مقایسه با بیشتر پرنده های از سرعت رشد بالایی برخوردار بوده و در مدت زمان کوتاهی شما می توانید درآمدزایی خود را شروع کنید . همچنین گوشت این پرنده به دلیل ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و به دلیل حضور سرشار پروتئین ، ویتامین ها و سایر موارد از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و گاهاً به عنوان جایگزین گوشت مرغ از ان یاد می شود .

گوشت این پرنده برخلاف گوشت بسیار از از پرنده های پرورشی سالم تر می باشد چرا که این پرنده در دوره رشد خود هیچ گونه هورمون یا موارد دیگر دریافت نمی کند .

نژاد های اردک

نژاد روئن : محل پیدایش این نوع از اردک ها کشور فرانسه بوده و از لحاظ ظاهری به نژاد پکین شبیه می باشد . اردک نر روئن در حدود ۴.۵ کیلو و اردک ماده ۴ کیلوگرم وزن دارد .معمولاً در این نوع از نژاد اردک های نر از ماده های زیباتر بوده و از جثه های بزرگ تری برخوردار هستند . روئن های ماده هر ساله در حدود ۷۰ تخم می گذارند که مدت زمان جوجه کشی از آنها ۲۸ روز می باشد .

پرورش اردک

نژاد پکن : همانگونه که از نام آن پیداست این نژاد منشا گرفته از چین می باشد . حائز اهمیت است بدانید که پیکن به عنوان یک اردک گوشتی بیشتر در آمریکا پرورش داده شده و همچنین پرورش دهنده های متعددی را در کشور های مختلف جهان به خود جلب کرده است .

اردک نر در این نژاد در حدود ۴ تا ۴.۵ کیلو گرم و ماده ۳.۵ تا ۴ کیلو می باشد . یک از ویژگی های بارز این اردک های تخم گذاری آنها بوده وئ که در تعداد بالا انجام می شود . اردک ماده پکن سالانه ۱۳۵ تا ۱۷۵ می گذارد که هر یک از آنها در ۶۵ تا ۸۰ گرم بوده و به کرمی مایل به سبز می باشد .

تفاوت اردک نر و ماده در این نژاد در دم آنها می باشد یعنی اردک نر دارای دو عدد پر کوچک درخشان بوده و به همین دلیل نر و ماده به راحتی تشخیص داده می شود .

پرورش اردکاین اردک ها دارای بدنی شیب دار بوده و بخش پایینی بدن آنها به سمت پایین می باشد این امر باعث شده تا ساختار و شکل بدن این پرنده ها شباهت زیادی به پنگوئن پیدا کند . علاوه بر این ساختار بدنی نژاد پکن سبب شده تا این پرنده جفت گیری را در آب انجام دهد .

نژاد ایلسبوری : این اردک بار اول در کشور انگلیس و در شهر لندن دیده شده است . حائز اهمیت است بدانید که این نژاد به تنبل و چاق بودن معروف بوده و گونه ماده آن سالانه حدود ۱۰۰ عدد تخم می گذارد . وزن اردک ایلسبوری ماده ۴ کیلو و نر نیز ۴.۵ کیلو می باشد . همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که این نژاد بر خلاف بسیاری از نژاد های دیگر اردک دارای پوستی سفید رنگ می باشد .

پرورش اردک

نژاد آنکونا : اردک آنکونا جهت فروش به عنوان محصولات گوشتی نگهداری می شود . جوجه های حاصل از این اردک ها ذاتاً به رنگ قهوه ای و سفید بوده و بعد از بالغ شدن به رنگ مشکی و سفید در می آیند .

پرورش اردک

نژاد خالدار استرالیایی : اردک خالدار استرالیایی اولین بار در کشور آمریکا دیده شد . وزن اردک نر ۲ تا ۲.۲ کیلو گرم و وزن ماده حدوداً ۸۸۰ تا ۱۰۶۰ گرم می باشد . رنگ اردک های خالدار استرالیایی دارای واریته های متنوعی چون سر آبی ، سبز و نقره ای بوده مهم تر از همه از نظر تخم گذاری بسیار ایده آل هستند .

پرورش اردک

نگهداری و پرورش اردک محلی در خانه

بسیاری از افرادی که در روستا های و یا در شهر های کوچک زندگی می کنند به پرورش اردک می پردازند که البته استارت این کار را با خرید جوجه اردک از بازار اتفاق می افتد .

باید به این نکته توجه داشت کسانی که در مناطق روستایی زندگی می کنند به دلیل در اختیار داشتن فضاهای سرسبز زیاد می توانند به راحتی محیطی مناسب را برای نگهداری اردک آماده سازی کرده و به پرورش این پرنده بپردازند چرا که این اردک ها بعد از گذشت مدتی که به اندازه کافی بزرگ شده و رشد کردند برای فروش و عرضه به بازار مناسب می شوند .

پرورش اردک

شما می توانید به راحتی در خانه خود به نگهداری و پرورش این پرنده بپردازید . برای این کار کافی است یکی از اتاق های خود را برای این کار در نظر گرفته و اقدام به خرید ۲۵ تا ۳۰ جوجه اردک نمایید و سپس آنها را در داخل اتاق قرار دهید . البته برای این کار می توانید زیرزمین و یا حتی پارکینگ خود را نیز در نظر بگیرید .

موردی که باید در راس اهمیت ها قرار داده شود رعایت دقیق موارد لازم از جمله تهویه ، تمیز کاری محیط نگهداری اردک ها می باشد .

در فصل هایی که هوا سرد می باشد شما می توانید از انواع سیستم های گرمایش برای گرم کردن محیط بهره ببرید . در این میان یکی از مهم هایی که در رشد و پروار شدن اردک ها تاثیر مستقیم دارد غذای آن ها می باشد .

تغذیه اردک بومی

برای تغذیه اردک باید به این نکته توجه داشت که فراهم نمودن دان به شکل دستی برای این پرنده مقرون به صرفه نمی باشد از این رو برای تغذیه نیمچه اردک ها توصیه می شود که از ۶ تا ۶.۵ ماهگی آنها را در برکه ها و شالیزار ها آزاد کنید تا غذای خود را تامین نمایند .

اغذیه اردک در تعداد بالا

توجه داشته باشید که غذا دادن به اردک باید تا جای ممکن مقرون به صرفه باشد تا از هزینه های اضافی تا جای ممکن کاسته شود . از این رو اگر قصد پرورش اردک مادر دارید لازم است که از موارد زیر استفاده نمایید :

سبوس گندم ، ضایعات سبزی ها ، پودر بقای حیوانات ارسال شده به کشتارگاه ، آرد ، ذرت ، علوفه خرد شده سبوش برنج و …

تامین غذا و آب کافی برای اردک

غذایی که برای اردک در نظر گرفته می شود باید به همراه آب باشد . از بدو تولید تا ۴۰ روزگی اردک دوران حساسی را پشت سر می گذارند از این رو باید آب و غذا به مقدار زیاد در اختیار آن قرار داده شود . اساساً دادن دان به اردک صبح زود هنگام و عصر به هنگام غروب ایده آل می باشد .

جوجه کشی از اردک

آب نقش مهمی در زندگی اردک دارد

همانگونه که میدانید اردک پرنده ای آب دوست است و به همین دلیل کم بودن میزان آب می تواند باعث مرگ تعداد زیادی از اردک های شما شود . بهترین روش برای حل این مشکل در نظر گرفتن یک کانال به عرض ۷۰ سانتی متر و به عمق ۳۰ سانتی آن هم در انتهای محل نگهداری آنها بسیار مهم بوده و نیاز این پرنده از آ را به طور کامل رفع می نماید .در نظر گرفتن یک کانال ۱۵ سانتی متری برای شست و شوی اردک ها و تمیزکاری منقار و چشم های آنها کافی و نسبتاً ایده آل می باشد .

آب مورد نیاز برای تغذیه اردک

نیاز اولیه اردک به آب آشامیدنی در ۷ روز اول زندگی حدوداً ۷۵mm می باشد و این مقدار با گذشت زمان بالا رفته و در آخرین روز های پرورش به ۵۰۰mm می رسد .

پرورش اردک به شکل صنعتی

پرورش اردک به شکل صنعتی همچون پرورش غاز ، دارای سود دهی بالایی می باشد از این رو بیشتر پرورش دهنده تلاش می کنند تا فعالیت خود را به صورت صنعتی به انجام برسانند . برای پرورش اردک به شکل صنعتی شما می توانید از سه روش زیر بهره ببرید .

روش اول : نگهداری و پرورش در فضای باز

با استفاده از این روش باید جوجه اردک ها تا مدت ۱۴ روز در یک سالن پرورش یافته و بعد از گذشت این مدت به محیط بیرون یا همان فضای باز مانند شالیزار ها منتقل شوند . پرورش دهنده ها در واقع با استفاده از این روش اردک ها را در محیط بیرون نگهداری می کنند . حائز اهمیت است بدانید که برای نگهداری از هر اردک در استخر یا هر فضایی باید محیطی به اندازه یک متر مربع را در نظر داشته باشید .

پرورش اردک

افراد صاحب نظر و متخصص در زمینه طیور و دام این گونه بیان کرده اند که اردک ها باید تا رسیدن به سن یک ماه در یک مکان خشک و به دور از نور خورشید نگه داری شوند چرا این امر باعث میشود تا بدن اردک ها به اندازه کافی از مو پر شده و برای محیط بیرون آمادگی لازم را پیدا کنند .

روش دوم : نگهداری و پرورش در فضای نیمه باز

بهره گیری از این روش برای نگهداری اردک مستلزم داشتن هم استخر و هم سالن می باشد . در این روش اردک ها در یک سالن نگهداری می شوند با این تفاوت که سالن به بخش های متعددی تقسیم شده و در مقابل هر بخش استخر هایی برای اردک ها در نظر گرفته می شوند .

شایان ذکر است که این روش از نگهداری اردک بسیار مرسوم می باشد و بیشتر پرورش دهنده ها از آن بهره می برند .

روش سوم : پرورش در فضای بسته

اساساً از این روش در شهر ها و اقلیم ها و مناطقی که دارای آب و هوای سرد و خشک می باشد بهره می بند . در این روش از پرورش اردک، قفس اردک و یا هر محیط که آماده می کنید باید اردک ها را برای همیشه در خود نگه دارند و در واقع اردک ها هیچ آزادی بر عملکرد خود ندارند به نوعی می توان گفت اردک های در این شیوه از پرورش در زندان به سر می برند .

پرورش اردک

سالن پرورش و نگهداری

سالنی که برای پرورش اردک ها در نظر گرفته می شود باید دارای تمامی استاندارد های لازم بوده و برای نگهداری این پرنده ها مناسب باشد . حائز اهمیت است بدانید که اردک علاقه زیادی به آب تنی دارند و به همین دلیل در صورت تامین این نیاز آنها در واقع گام بزرگی در راستای رشد آنها برداشته اید .

البته در استاندارد ترین حالت شما می توانید یک سالن سقف دار به همراه استخر در داخل سالن برای اردک ها در نظر داشته بگیرید که این حالت بهترین و استانداردترین حالت ممکن می باشد .

پرورش اردک

نگهداری و پرورش اردک در شالیزار

در شهر های شمالی کشور بسیاری از مزرعه دار ها و کسانی که شالیزار های برنج دارند به پرورش اردک می پردازند . چرا که این پرنده ها با خوردن آفت های مزارع و مهم تر از همه با خوردن کرم های سبز برگ خوار در واقع به دفع آفت های مزرع کمک کرده و به همین دلیل برای صاحبان شالیزار سود چند جهتی دارند .

این عملکرد اردک ها باعث می شود بهره گیری از کود های شیمیایی مختلف برای شالیزار ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند ، همچنین غذای اصلی اردک ها غلف های هرز و سبوس برنج می باشد و به همین دلیل شالیکاران و مزرعه دار های بعد از برداشت برنج اردک ها را در مزرعه و شالیزار خود رها می کنند تا این پرنده تمام گیاه های اضافی را خورده و در واقع با این کار مکان مورد نظر را پاک سازی نمایند .

پرورش اردک

توجه داشته باشید که به هنگام کاشت برنج و مهم تر از به هنگام برداشت آن نمی توان اردک ها را در شالیزار ها رها کرد و باید مکان یا محیط دیگری در این دوران برای نگهداری آنها در نظر گرفته شود .

بعد از برداشت برنج و قبل از کشت دوباره آن یک بازه زمانی مناسب می باشد می توان اردک را در شالیزار رها کرد تا علاوه بر رشد و تغذیه به آب تنی نیز بپردازند . با گذشت زمان و پروار شدن این اردک ها ، پرورش دهنده می توان آنها را برای مصارف غذایی به فروش برساند .

خواص گوشت اردک

۱- افزایش استاندارد وزن بدن

همان گونه که می دانید این پرنده آبزی بوده و به همین دلیل اسید های چرب به فراوانی در آنها یافت می شود از این رو فرد تغذیه کنند از گوشت اردک به صورت کاملاً طبیعی و استاندارد با افزایش وزن مواجه خواهد شد . البته باید به این نکته نیز توجه شود که چربی موجود در گوشت این پرنده دو برابر چربی موجود در گوشت مرغ است از این رو در مصرف آن نباید زیاده روی شود .

۲- بهبودی بخش سیستم عصبی

یکی از ویژگی های گوشت اردک تاثیر آن بر سیستم عصبی می باشد . گوشت این پرنده حاوی اسید پانتوتنیک است که باعث رها سازی انرژی می شود . نتیجه حاصل از این فرایند فعال شدن سیستم عصبی را به همراه دارد . این عامل باعث شده تا گوشت این پرنده برای افراد افسرد و پر استرس بیشتر توصیه شود چرا که محتوی گوشت این پرنده از برزو افسردگی و استرس جلوگیری می کند و مهم تر از همه استرس را پایین می آورد .

خواص گوشت شترمرغ

۳- تقویت گوارش

گوشت اردک دارای مقدار فراوانی نیاسین می باشد که در روان کردن و بهبودی بخشیدن به دستگاه گوارش و همچنین خود فرایند گوارش نقش بسزایی دارد . حائز اهمیت است بدانید که نیاسین در جذب هیدرات های کربن ، گلیسرول و همچنین پروتئین یک عامل بسیار مهم به شمار می رود . گوشت اردک برای افرادی که از دیابت رنج می برند توصیه می شود .

۴- بهسازی عملکرد عضله های بدن

سدیم ماده ای است که تاثیر بسیار مهمی در حفظ عملکرد عضله های و مهم تر از همه تامین انرژی آنها دارد . سدیم در گوشت اردک به فراوانی یافت می شود از این رو خوردن گوشت اردک برای کسانی که با خطر گرفتگی عضله مواجه اند و مهم تر از همه برای کسانی که به دلیل فشار عصبی با درد های بدنی مواجه می شوند بسیار مناسب می باشد .

خواص گوشت شترمرغ

۵- بالا بردن توانایی مرد

بهره گیر از گوشت اردک باعث می شود تا حرکت و گردش خون به صورت روان و بدون کوچکترین مشکلی انجام شود که البته موارد نام برده رابطه مستقیمی با توانایی مرد دارد . موارد نام بده به دلیل حضور فراوان تیامین در گوشت اردک می باشد .

۶- حفاظت از پوست

وجود چربی کافی در رطوبت ، کیفیت و مهم تر از همه در سفت بودن پوست بسیار تاثیر گذار می باشد . افرادی که پوست نامناسب و کم کیفیت دارند می توانند دلیل آن را در کمبود چربی ببینند . یکی از مهمترین مواردی که از بدن در برابر تغییرات آب و هوایی محافظت می کند پوست یا همان لایه اول دفاعی می باشد و حضور مناسب چربی در آن از اهمیت بالایی برخوردار است .

۷- گرم نگه داشتن بدن

همانگونه که اشاره شد گوشت این پرنده دارای مقدار زیادی اسید چرب می باشد از این رو برای گرم نگهداشتن بدن و جلوگیری از افت دمای آن نقش بسیار مهم و حیاتی می باشد .

خواص گوشت شترمرغ

۸- جلوگیری از کم خونی

گوشت اردک دارای مقدار زیادی آهن می باشد از این رو مصرف آن نیاز های هموگلوبین را رفع می نماید . همچنین مصرف گوشت اردک مانع بروز کم خونی در فرد مصرف کننده می شود .

۹- تقویت کننده دندان و استخوان

یکی از مهمترین مواردی که باعث شده گوشت اردک برای نوجوانان در حال رشد توصیه شود حضور ماده معدنی فسفر در آن می باشد که در واقع در سفت و مستحکم کردن استخوان ها و همچنین دندان ها نقش بسیار مهمی دارد .

۱۰- اندام ها و ماهیچه ها

گوشت اردک دارای مقدار قابل توجهی پروتئین می باشد . پروتئین و همچنین مقداری سدیم از عوامل مهم تاثیر گذار در رشد بافت ها و ماهیچه ها به شمار می رود . به همین دلیل تغذیه از گوشت اردک برای کسانی که در سن رشد هستند و همچنین برای خانم های باردار توصیه می شود .

خواص گوشت شترمرغ۱۱- سلامت مو

گوشت اردک دارای مقدار قابل توجهی ریبوفلاوین و همچنین ویتامین B2 می باشد . عوامل نام برده در تامین سلامتی موها از جمله برای پایین آوردن چربی مو ها و همچنین کاهش دادن ریزش آن ها بسیار تاثیرگذار و مهم به شمار می روند .

خواص تخم اردک

۱- سرشار از پروتئین

هر تخم اردک دارای حدوداً ۹ گرم پروتئین می باشد و این در حالی است که تخم مرغ تنها دارای ۶ الی ۷ گرم پروتئین است . از این رو خوردن دو عدد تخم اردک می تواند تمامی نیاز های غذایی فرد به پروتئین ، ویتامین و … را برطرف نماید .

۲- بادوام در برابر خراب شدن

تخم اردک دارای پوسته ضخیم بوده و از دوام بالایی برخوردار است از این رو می توان آن را مدت طولانی تری نگهداری نمود و این در حالی است که تخم مرغ را تنها می توان به مدت ۷ روز نگهداری و انبار کرد .

۳- حاوی امگا ۳

امگا ۳ یکی از مهم ترین عواملی است که در بالا بردن قدرت ذهنی و سلامت قلب نقش اساسی دارد از این رو مصرف تخم این پرنده برای کودکان در حال رشد بسیار ایده آل می باشد . تخم اردک تقریباً ۷۴ میلی گرم امگا ۳ را در خود جای داده است این مقدار در مقایسه با مقدار امگا ۳ موجود در تخم مرغ که حدوداً ۳۶ میلی گرم است بسیار بالا می باشد .

خواص تخم اردک

۴- درمان کم خونی

تخم اردک مقدار قابل توجهی آهن ، فسفر ، روی و … را در خود جای داده است . موارد نام برده برای افرادی که از کم خونی رنج می برند بسیار ایده آل می باشد .

۵- افزایش وزن به شکل استاندارد

چربی و کالری از جمله مواردی است که می تواند باعث بالا رفتن وزن شود . شایان ذکر است که تخم اردک منبع مناسبی از کالری و همچنین چربی می باشد که استفاده مناسب از آن می تواند باعث بالا رفتن وزن شما به شکل ایده آل شود . مقدار انرژی نهفته در هر یک تخم اردک حدوداً ۱۳۰ تا ۱۳۵ کالری است که این مقدار در مقایسه با تخم مرغ حدوداً دو برابر می باشد . البته باید به این نکته توجه داشت که مصرف تخم اردک نیابد از حد استاندارد بگذرد چرا که بالا رفتن میزان چربی و کلسترول در فرد می تواند انواع مشکلات و بیماری های قلبی را به همراه داشته باشد .

۶- هضم بهتر غذا

یکی از مزیت هایی که توجه بسیاری از افراد صاحب نظر در زمینه تغذیه را به خود جلب کرده است حضور انواع ویتامین های گروه B در تخم این پرنده می باشد . بهره گیری از تخم این اردک برای تغذیه باعث می شود تا غذا بهتر از حالت نرمال هضم شود ؛ همچنین تخم این پرنده از بروز مشکلات و بیماری های گوارشی جلوگیری می کند . علاوه بر موارد نام برده انواع گوناگونی از ویتامین ها به همراه سایر موارد دیگر در تخم این پرنده وجود دارد که در تاثیر بسزایی در افزایش اشتها دارد .

۷- پیشگیری از آلزایمر

بهره گیری از تخم اردک به خصوص برای افرادی که سالخورده هستند بسیار مناسب می باشد چرا که تخم این پرنده سرشار از آنتی اکسیدان و همچنین انواع ویتامین ها بوده و به همین دلیل از بروز آلزایمر و مهم تز از آن از پیری زودرس جلوگیری می کند . شایان ذکر است که وجود مقدار زیاد امگا ۳ در تخم اردک باعث شده تا تخم این پرنده در بالا بردن قدرت ذهن و همچنین در بازسازی یاخته های مغزی آسیب دیده نقش قابل توجهی داشته باشد.

جوجه کشی اردک

فایل صوتی راهنمای جوجه کشی ارک

– برای جوجه کشی از اردک توجه به یک سری از نکات از اهمیت بالایی برخوردار است از این رو در این بخش از مقاله تمامی نکات لازم برای انجام یک جوجه کشی پر بازده برای شما عزیزان گردآوری شده است .

– برای جوجه کشی از اردک اگر می خواهید تخم های نطفه دار را انبار کنید لازم است که شما تخم های نطفه دار را در مکان ، انبار و یا سردخانه ای با دمای ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی گراد ذخیره سازی کنید .

– اگر تخم های نطفه دار اردک ۱ تا ۳ روز در انبار نگهداری شود لازم به چرخش آن نمی باشد اما اگر مدت نگهداری تخم ها بیش از این ۳ روز باشد باید آنها را را در هر ۲۴ ساعت حداقل ۱ بار چرخش دهید .

– اگر تخم های نطفه دار بیش از ۷ روز در انبار نگهداری شوند مقدار قابل توجهی از میزان نطفه داری آنها کاسته می شود . توجه داشته باشید که پایین آمدن میزان رطوبت انبار نیز تاثیر بسزایی در کاهش درصد هچ تخم های نطفه دار اردک دارد .

جوجه کشی از اردک

– مدت زمان کلی برای جوجه کشی از تخم نطفه دار اردک ۲۸ روز می باشد که تنها اردک نژاد مسکویی از این مورد مستثنی بوده و ۲۵ تا ۳۲ روز برای جوجه کشی زمان لازم دارد . تنظیم دمای داخل دستگاه بر روی میزان استاندارد و پایدار نگه داشتن این مقدار از اهمیت بالایی برخوردار است از این رو دمای دستگاه در ۷ روز اول باید ۳۹ درجه بوده و در ۷ روز دوم ۳۸.۲ درجه ، ۷ روز سوم ۳۷.۸ درجه و در نهایت در ۷ روز آخر باید ۳۷.۵ درجه سانتی گراد باشد .

– تامین رطوبت لازم برای تخم های نطفه دار داخل دستگاه مانند دما بسیار مهم بوده و در نتیجه سرنوشت جوجه کشی نقش اساسی دارد . در دوران ستر باید رطوبت داخل دستگاه در حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد باشد و این در حالی است که رطوبت در دوران هچر باید در حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد باشد . رطوبت مورد نیاز برای پرنده اردک در مقایسه با مرغ بالاتر می باشد از این رو تخم اردک باید ۴ دفعه در هر ۲۴ ساعت دوران داده شود و این در حالی است که دوران این تخم ها در دوران هچر لازم نیست ولی باید رطوبت دستگاه در این دوران یعنی هچر افزایش داده شود .

– یکی از موارد بسیار مهمی که باید مورد توجه قرار داده شود حذف تخم های نابارور می باشد . در روز چهارم و یا پنجم ، کاربر می تواند تخم های دارای نطفه را از تخم های فاقد نطفه جداسازی کرده و اقدام به حذف تخم های فاقد نطفه نماید . فرایندی که برای جداسازی تخم های نطفه دار مورد استفاده قرار می گیرد را نطفه سنجی یا کندلینگ می نامند . برای انجام این کار تخم را باید در مقابل نطفه سنج (فلش لایت) قرار دهید و اگر تخم دارای نطفه بود شما می توانید حرکت جوجه و رگ های خونی را مشاهده نمایید .

– توجه داشته باشید که اگر جنین یا نطفه به پوسته تخم چسبیده باشد و شما نتوانید هنگام نوربینی رگی در داخل تخم مشاهده کنید و تخم بدون لکه و کاملاً روشن باشد یعنی تخم بدون نطفه است و باید آن را دور بیندازید تا بر تخم های دیگر داخل دستگاه تاثیر منفی نگذارد .

– انجام نوربینی به این دلیل انجام می شود تخمهای بدون نطفه در داخل دستگاه سبب تولید گاز های سمی شده و بر دیگر تخم ها که سالم هستند تاثیر می گذارند . علاوه بر این امکان منفجر شدن تخم های بدون نطفه در داخل دستگاه بالا می باشد .

تخم های مناسب برای جوجه کشی اردک

برای جوجه کشی موفق و پربازده از اردک باید تخم های جمع آوری شده از گله ای مناسب باشد به عبارتی دیگر گله اردک نباید مشن و یا خیلی جوان باشد . علاوه بر این جیره غذایی که برای گله های در نظر گرفته شده است نیز تاثیر بسزایی در تخم های بدست آمده دارد .

نطفه سنجی تخم اردکتوجه داشته باشید که نباید از تخم های خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک برای جوجه کشی اردک استفاده شود . تخم هایی که برای جوجه کشی انتخاب می کنید باید تازه باشند تا نتیجه ایده آلی حاصل شود . علاوه بر این تخم هایی که کثیف و آلوده هستند نباید مورد استفاده قرار بگیرند .

اصولاً جفت گیری از اردک برای به دست آوردن تخم نطفه دار به شکل گله ای انجام می شود و این امر باعث هم خونی شده و در نتیجه راندمان جوجه درآوری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد . برای پیشگیری از این مورد می توان از نژاد های متفاوتی استفاده می شود .

۱.۵ ۲ votes
امتیازدهی به مقاله