اصول صحیح نگهداری فنچ

فنچ ها از جمله پرنده های زینتی هستند که به دلیل ویژگی های رفتاری محبوبیت بالایی را بین افراد مختلف برای خود ایجاد کرده است . این پرنده برای اولین بار در استرالیا دیده شد اما هم اکنون می توان آنها را در کشور هایی مانند هند ، پاکستان و مصر به فراوانی مشاهده کرد . فنچ چند سالی می شود که وارد کشورمان شده و فروش قابل توجهی را به خود اختصاص داده است . افراد زیادی در رابطه با روش های صحیح نگهداری این پرنده تحقیق می کنند از این رو در این مقاله تمامی اطلاعات لازم در اختیار شما قرار داده شده است .

نگهداری از فنچ

فنچ بر خلاف بسیاری از پرنده های زینتی به راحتی تولید مثل می کند اما باید به این نکته توجه داشت که این پرنده تحت هیچ شرایطی علاقه ای به دست آمور شدن ندارد و در حالت کلی زیاد با انسان ها کنار نمی آید . کسانی که می خواهد برای سرگرمی فرزند خود یا خانواده به خرید پرنده زینتی بپردازند حتما باید به این مورد توجه کنند که فنچ یا هر پرنده دیگری دارای جان بوده و تحت هیچ شرایطی نباید آنها مورد آزار و اذیت قرار بگیرند . از این رو می توان گفت که نگهداری از پرنده تنها به معنای تامین نیازهای غذا و آب نمی باشد بلکه باید مکان مناسب برای زندگی و تفریح آن نیز فراهم شود .

برای آشنایی با پرندگان مناسب نگهداری در آپارتمان، به لینک مقابل مراجعه کنید : انتخاب پرنده ی مناسب برای آپارتمان

دستگاه جوجه کشی 12 تایی کاملا حرفه ای
دستگاه جوجه‌کشی ۱۲تایی (حرفه‌ای)

برای تغذیه این پرنده چه چیز هایی باید به عنوان غذای اصلی در نظر گرفته شود ؟

تغذیه یکی از مهم ترین فاکتور هایی است که برای نگهداری یک پرنده باید در نظر گفته شود چرا که سلامتی و رشد آن با نوع غذای رابطه مستقیم دارد . کتان و ارزان به عنوان مهم ترین مواردی منبع غذایی این پرنده به شمار می رود . در کنار این رو پرورش دهنده می تواند از انواع مختلف سبزیجات همانند اسفناج و یا میوه های تمیز و مناسب مانند سیب بهره گیری کند . مواردی دیگری که برای رشد و تامین نیاز های پرنده فنچ باید در نظر گرفته شود عبارت اند از :

تخم مرغ به صورت آب پر شده
• هویج به شکل رنده شده
• کاهو و پرتقال
• پلو با روغن کم

نگهداری از فنچ

البته برای کامل کردن تمامی نیاز های غذایی این پرنده توصیه می شود که کمی مولتی ویتامین به همراه کلسیم در آب به طور کامل حل کنید و در هر هفته دو بار از آن برای تغذیه پرنده بهره گیری نمایید . البته این مواد نباید بیش از یک روز در آبخوری پرنده ها باقی بماند چرا که خاصیت خود را از دست داده و تغییر حالت می دهد از این رو بعد از گذشت بازه زمانی خاص حتما آن را دور ریخته و آبخوری را مورد شست و شو قرار دهید .

شایان ذکر است که تغذیه این پرنده در دوران تخم گذاری باید با دقت و با افزایش دادن جیزه غذایی صورت بگیرد .

در حالت کلی می توان گفت برخی مواد غذایی مانند تخم مرغ آب پز شده در عین تامین میزان قابل توجهی از نیاز های پرنده در مدت زمانی کوتاه می تواند فاسد شود که دراین حالت پرنده در صورت تغذیه از آن دچار مسمومیت می شود . بهتر است غذای پرنده را بعد از مدتی در صورت مصرف نشدن از مکان مورد نظر خارج کنند تا باعث جمع شدن میکروب ها نشوند .

اگر برنامه غذایی که برای فنچ در نظر گرفته می شود تمام نیاز های پرنده را بتواند تامین نماید بعد از گذشت ۲ تا ۳ ماه پرنده ها می توانند جفت گیری و تخم گذاری کنند .

محیط نگهداری فنچ

حمام کردن یکی از جمله فعالیت هایی است که فنچ ها از انجام آن لذت برند از این رو بهتر است در فصل های گرم سال آب در دمای مناسب و با توجه به جثه پرنده در یک ظرف ریخته شده و در اختیار پرنده قرار گیرد . مشاهده خواهید کرد که فنچ بعد از گذشت چند دقیقه به آب تنی خواهد پرداخت . البته برای استحمام فنچ هایی که به در حال تخم گذاری هستند و یا بر روی تخم ها می نشینند و همچنین جوجه فنچ ها باید حتما از یک دامپزشک مشاوره بگیرید .

همانطور که قبلاً اشاره شد این پرنده انسان ها زیاد گرم نمی گیرد از این رو محیطی که برای نگهداری آن در نظر میگیرید باید به دور از استرس و ازدحام باشد .

محل نگهداری فنچ

یکی از مواردی که بیشتر افراد آن را نادیده می گیرند خاموشی به هنگام شب است . برخی افراد بر این باور هستند که شب باید چراغ محل نگهداری پرنده روشن باشد در حالی که این یک عملکرد کاملاً اشتباه است چرا که بر اساس تحقیقات انجام روشنایی ۲۴ ساعته در سلامتی پرنده خلل ایجاد می کند . توصیه می شود شب هنگام چراغ های محل نگهداری فنچ ها خاموش شود و تنها یک چراغ کوچک مانند چراغ خواب برای جلوگیری از وارد شدن استرس روشن بماند .

فنچ ها مانند همه پرنده های با تغییر شرایط محیط زندگی خود مانند نقل مکان مشکل دارند از این رو نمی توانند به راحتی با این مسئله کنار بیایند از این رو حد الامکان از جا به جایی این پرنده به خصوص به هنگام تخم گذاری خودداری کنید .

تعیین جنسیت فنچ

برای تشخیص جنسیت فنچ ها شما نیازی به تخصص نخواهید داشت . فنچ ماده دارای نوک نارنجی رنگ بوده و از نظر نقش و طرح بر ساده تر از نوع نر می باشد و این در حالی است که فنچ نر دارای نوک قرمز بوده و و در هر دو سمت سر خود لکه های به رنگ قهوه ای دارد .

تشخیص جنسیت فنچ

جفت گیری فنچ ها

افرادی که می خواهد فنچ هایشان به جفت گیری بپردازند باید به این نکته توجه داشته باشند که این امر تنها زمانی رخ می دهد که تمامی شرایط لازم از نظر محیط پرورش و تغذیه برای پرنده تامین شود . توجه داشته باشید گاهاً ممکن است فنچ جفتی را که برای او انتخاب کرده اید را نپسندد در این حالت اگر تا سه ماه آنها را با هم در یک مکان نگهداری کرید و هیچ اتفاق خاصی بین آنها رخ نداد لازم است که جفت ها عوض شوند .

اصولاً جفت گیری پرنده فنچ بعد از اتمام لانه سازی انجام صورت می گیرد و تخم های حاصل شده از این فرایند در حدود ۳ تا ۶ عدد می باشد . برای خروج جوجه ها از تخم باید فنچ ماده در حدود ۱۲ تا ۱۴ روز بر روی آنها بنشیند . در حالت کلی از لحظه ای که فنچ خانه سازی را شروع می کنند تا رشد کردن و مستقل شدن جوجه ها حدود ۶۰ روز زمان لازم است . همانطور که قبلاً اشاره شد در این مدت غذایی که برای پرنده ها در نظر گرفته می شود باید بیشتر از حد معمول باشد تا جوجه ها مواد مورد نیاز برای رشد و نمو را به دست بیاورند .

۳ ۱ vote
امتیازدهی به مقاله