دستگاه های جوجه کشی پرندگان مختلف

در استفاده از دستگاه های جوجه کشی باید توجه داشته باشیم که این دستگاه ها وسیله ای برای تفریح نیستند بلکه ماشین هایی هستند که باید از آن ها برای درامدزایی و اشتغالزایی استفاده شود.در جوجه کشی از هر پرنده ای بررسی جنبه های مختلف کسب و کار مخصوصا فروش و درآمد طبیعی است. مثلا در جوجه کشی از طوطی ، تعداد تخم هایی که از آنها جوجه کشی می شود از ۱۰ تا ۲۰ عدد تجاوز نمی کند.

آنچه که در این مقاله خواهید خواند :

دستگاه جوجه کشی مخصوص طوطی

دستگاه جوجه کشی خانگی

دستگاه جوجه کشی شترمرغی ۱۶ تایی

صرفه اقتصادی پرورش و جوجه کشی از بلدرچین 

تهیه تخم نطفه دار

راندمان جوجه کشی

 

 

دستگاه جوجه کشی حرفه ای مخصوص طوطی

پرورش دهندگان باسابقه طوطی نیز نهایتا از ۲۰ تا ۳۰ عدد تخم جوجه کشی می کنند. زیرا برای به دست آوردن این مقدار تخم نطفه دار به ۷۰ ، ۸۰ جفت طوطی نیاز است که اولا به دلیل گران بودن این پرنده تهیه این تعداد پرنده بسیار هزینه بر است. و هم این که به دلیل این که تخم گذاری این پرنده به صورت فصلی و برش خورده است ، جمع کردن این همه مقدار تخم به صورت یکجا بسیار سخت است. بنابراین برای جوجه کشی از طوطی و طوطی سانان استفاده از دستگاه های صنعتی به هیچ وجه مناسب نیست و باید از دستگاه های خانگی کوچکتر استفاده شود. مثل سوپر مینیاتور ۶ که دستگاه جوجه کشی حرفه ای مخصوص پرندگان زینتی محسوب میشود.

فروش دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی خانگی

دستگاه های جوجه کشی خانگی با برق ضعیف شده کار می کنند. معمولا محفظه و سایر قطعات ماشین جوجه کشی خانگی کوچک و دقت عملکردشان بالاست. از دستگاه های جوجه کشی خانگی قدرتمند ایرانی می توان به سوپر مینیاتور۱،ساخت گروه صنعتی اسکندری اشاره کرد که بهترین عملکرد را در جوجه کشی از تخم های نطفه دار پرندگان اهلی دارد.

 

در خرید دستگاه جوجه کشی باید به نوع پرنده نیز توجه داشته باشید. مثلا اگر به صورت محلی یا روستایی مرغ نگه می دارید و می خواهید دستگاه جوجه کشی بخرید می توانید از دستگاه های جوجه کشی ۴۸ تایی یا ۹۶ تایی استفاده کنید. اما اگر می خواهید به صورت صنعتی مرغداری تاسیس کنید باید تخم های نطفه دار را به صورت انبوه بخرید. برای جوجه کشی از این تعداد تخم های نطفه دار به دستگاه جوجه کشی صنعتی با ظرفیت بالای ۲۰۰ عدد تخم نیاز دارید.

در مورد پرندگان دیگری مانند بلدرچین که تخم بسیار کوچکتری دارند باید توجه کنید که بلدرچین بالغ برای کشتار قیمتی حول حوش ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دارد. تخم معمولی بلدرچین بین ۱۵۰ تا ۱۱۰ تومان و تخم نطفه دار بلدرچین حول و حوش ۲۰۰ تومان در بازار قیمت دارد. بنابراین اگر بخواهید ۱۰۰۰ عدد تخم نطفه دار بلدرچین بفروشید کلا ۲۰۰ هزارتومان درآمد خواهید داشت. پس تهیه دستگاه جوجه کشی مخصوص پرورش بلدرچین امری الزامی است.

 

صرفه اقتصادی پرورش و جوجه کشی از بلدرچین 

اگر ۶۰۰ قطعه بلدرچین ماده داشته باشید که فرض کنیم که همه شان هر روز تخم بگذارند و ضریب نر به ماده ۴ به ۱ باشد باید در این صورت بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ بلدرچین نر هم داشته باشید یعنی حدود ۷۵۰ قطعه بلدرچین که هر روز به شما ۵۰۰ تخم نطفه دار می دهند. اگر هر تخم نطفه دار را به ۲۰۰ تومان بفروشید روزی ۱۰۰ هزار تومان خواهید داشت.

پس از تقسیم این ۱۰۰ هزارتومان به خوراک ، آشامیدن ، انرژی و برق ، هزینه هایی مانند نگهداری ، طبیعتا به شما سود ما کمتری از دستمزد روزانه کارگر می شود. بدین نتیجه می رسیم که پرورش ۱۰۰۰ قطعه بلدرچین برای فروش تخم های نطفه دار توجیه اقتصادی ندارد و درامد بخور و نمیر را به دنبال خواهد داشت. برای سودآوری پرورش بلدرچین برای فروش تخم های نطفه دار باید ۴۰۰۰ قطعه بلدرچین نگهداری کرد.

برای صرفه جویی در هزینه ها می توانید ، از تخم های نطفه دار گله خودتان جوجه کشی کنید. برای این کار باید دستگاه جوجه کشی بلدرچین با ظرفیت بالا خریداری کنید.

همانطور که اشاره شد قیمت تخم نطفه دار بلدرچین در بازار چیزی نزدیک به ۲۰۰ تومان ولی جوجه یک روزه حدود ۴۰۰ تومان است. اگر از تخم های نطفه دار گله خودتان جوجه کشی کنید می توانید از ۴۰۰ تومانی که برای خرید جوجه های یک روزه پرداخت می کنید صرفه جویی کنید.

این کار نیازمند جوجه کشی موفق از بلدرچین ها است که مستلزم پرورش ، تغذیه و ضریب نر مناسب و دانش در این زمینه است.

تهیه تخم نطفه دار

در مورد جوجه کشی موفق بلدرچین مهم ترین نکات استفاده از تخم های خودتان است. اگر در شروع کار هستید و ناچار هستید که تخم های نطفه دار را بخرید توصیه می شود که از فارم های نزدیک شهر خود خرید کنید.

و حتی الامکان از سالن هایی که می خواهید تخم های نطفه دار را بخرید ، بازدید کرده و بعدا تخم های نطفه دار بخرید. ضریب نر و ماده از فاکتورهای مهمی است که باید در مورد تخم هایی که در داخل دستگاه قرار می دهید باید به آن توجه کنید. ضریب نر و ماده باید به قدری قابل اطمینان باشد که حداقل ۸۰ تا ۹۰ درصد تخم ها نطفه دار باشند.

راندمان جوجه کشی

 

این را توجه داشته باشید که قرار نیست همه تخم هایی که در داخل دستگاه قرار می دهید به جوجه تبدیل بشود. حداقل در مورد بلدرچین باید توجه کنید که این امر محال است و قطعا یک تلفاتی در داخل دستگاه وجود خواهد داشت.

اگر راندمان پایین تر از ۷۰ درصد از جوجه کشی بلدرچین به دست بیاورید تقریبا می توان گفت که ناموفق هستید. همچنین به دلیل اینکه احتمالا ۲۰ درصد تخم ها بدون نطفه بوده اند امکان دارد از ۲۰۰۰ تخمی که در داخل دستگاه قرار داده اید فقط ۸۰۰ تای ان به جوجه تبدیل شده است.

برای بازدهی بالای ۷۰ درصد باید مطمئن شوید که نطفه ها آنقدر قوی و ۸۰ تا ۹۰ درصد آن ها نطفه دار هستند. برای بالا رفتن راندمان باید حتما از فارمی خریداری کنید که ضریب نر و ماده در آن بیشتر باشد وگرنه با کاهش راندمان مواجه خواهید شد.

 

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله